Knäckig äppelpaj
Äppelpaj som ingen tackar nej till. Sirap ger det rätta knäcket, och så en nypa flingsalt som lyfter kolasmaken ett snäpp extra. Knäckande god!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013
Ingredienser
6 portioner
150 g smör
2 dl råsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
600 g äpplen
Till servering
grädde
vaniljsås
För alla
Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och grädde samt laktosfritt tillbehör.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smör till mjölkproteinfritt matfett, byt ut grädde mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2760 KJ / 660 kCal
Fett36 g
Salt1.73 g
Kolhydrater76 g
Protein5 g
Kommentarer
Grymt god 👌🏼. Lite kanel på äpplena, lite mindre socker och dubbla det övriga - En sats blandat med äpplena och en sats som lock. Smaskens med både glass och vaniljsås ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Monica
2024-06-24Jag tick tips att strö kanel på äppelbitarna, lägga kokos i botten av formen och byta ut ca 1 dl av sockret till brunt farinsocker. Blev 👌 !!
Joanna
2024-06-20Kommentarer är nästan överflödiga därför att den är så supergod. Roger
Roger
2024-01-09