Knäckig paj med rabarber
En makalös rabarberpaj med knäcksmak. Du gör den knäckiga pajen genom att först göra ett pajskal som du sedan fyller med rabarber, socker, vaniljsocker och potatismjöl. Servera efterrätten med grädde, vaniljglass eller vaniljsås.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1998
Ingredienser
10 portioner
Pajskal
225 g smör
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
Fyllning
7 dl späd rabarber eller andra frukter och bär
3 msk socker
2 msk vaniljsocker
3 tsk potatismjöl
Till servering
lätt vispad grädde eller vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blev inte alls bra. Bränt och hårda rabarber
Johan
2022-07-27Gott! Men vi gör mer pajskal än vad som står i receptet...
Johan
2020-07-15det låter kanon skall prova det i dag den 22/5 åt något annat gott i går som jag hittat på själv
Pia
2016-05-22