Knäckig rabarberpaj
Godaste rabarberpajen gör du med syrliga rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter! Servera gärna med vaniljglass.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Ingredienser
6 portioner
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
1 krm salt
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
500 g rabarber
smör till formen
Till servering
vaniljglass
För alla
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre. Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, grädde och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut grädden till en mjölkproteinfri matlagningsgrädde och smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Här finns en toppen bra film på hur du lagar Knäckig rabarberpaj.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1918 KJ / 458 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater61 g
Protein4 g
Kommentarer
Väldigt god paj, smakar bättre efter en stund när den svalnat lite och ” knäckat” till sig lite.
Anna
2024-06-25Det här blev genast makens absoluta favorit. Han tycker jag ska göra mig av med alla andra recept på rabarberpaj...
Margareta
2024-06-21Tredje gången jag gör denna nu :) Alla som smakat älskar den
Ylva
2024-06-19