Knäckiga små äppelpajer med amarettogrädde
Knäckiga små äppelpajer med amarettogrädde är en förstaklassig efterrätt som garanterat kommer att uppskattas av dina gäster. Pajen har en härlig fyllning av äpple, hasselnötter och sirap och till äppelpajen serveras en gräddig kräm av mandellikör.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004
Ingredienser
6 st
1/2 dl hasselnötter (1/2 dl motsvarar ca 30 g)
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
75 g smör
2 dl vetemjöl
2 msk socker
1 krm salt
3 äpplen
Amarettogrädde
1 1/2 dl vispgrädde
1 - 2 msk amaretto (mandellikör) eller vaniljsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Underbart Gott! Du får garanterat lyriska gäster! Tips: Jag gjorde 30 st i pappersformar till utomhusfest. Gästerna lossade själva glatt pajen från formarna och la på assiett. Grädden gick åt. OBS! Gör inte en jättedeg. Gör 6x5 degar för att hålla koll på fördelningen.
Birgitta
2006-12-28grädden blev väldigt god,tänk på att blanda i mer mjöl i degen än vad som anges i receptet.
Ica
2006-07-26