Koka ägg

Enkelt recept på hur man kokar ägg! Att koka ägg gör du enkelt i kokande vatten. Välj kortare tid för löskokta ägg, lite längre för mjukkokta ägg och ännu längre för hårdkokta ägg. Proteinrikt och gott!

Ingredienser
1 portion
medium stort ägg (à ca 60 g)
vatten
Gör så här
Koka ägg - alternativ 1 (ger ett mer exakt reslutat).
00:07:00
00:09:00
00:11:00
Koka ägg - alternativ 2 (OBS! alla spisar är olika och kokar upp vatten olika snabbt).
00:02:00
00:05:00
00:08:00
Se här för mer exakta koktider för olika storlekar på ägg. Vill du få smarta tips på hur du skalar ägg?
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är baserat på ett ägg.
Energi345 KJ / 82 kCal
Fett6 g
Salt0.2 g
Kolhydrater0.2 g
Protein7 g
Kommentarer
Varför ska vattnet bara precis täcka? Vad spelar det för roll om man har ”för mycket” vatten?
Jenny
2025-04-23MJUKKOKT: Rekommenderar 7-7:30 min om man vill ha en fast vita men lite rinnig gula ;) Lade då i äggen precis innan d börjat koka (dvs då små bubblor började komma upp te ytan) Äggen sprack ej trots att jag glömde picka..
Emma
2024-10-13Hur vet man hur mycket vatten man ska ha? Då måste man ju lägga i ägget innan isåfall.
Jacob
2024-06-11