Kokosgryta med kyckling

Grytor – gott eller hur? Den här kokosgrytan med kyckling går snabbt att tillaga och passar lika bra till matlådan. Börja med att koka riset. Passa samtidigt på att skiva morötter och lök. Fräs de sedan tillsammans med kycklingen i en stor gryta. Ner med currypasta, blanda i kokosmjölk, buljongtärning och låt sjuda. Pressa i lite lime och duka upp till middag. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2019

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
3 morötter
1 rödlök
600 g strimlad kycklingfilé
1/2 msk olja
2 tsk röd currypasta
400 ml kokosmjölk
2 tsk majsstärkelse
1 kycklingbuljongtärning
1 lime
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2790 KJ / 666 kCal
Fett28 g
Salt1.9 g
Kolhydrater58 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott med lite ingefära och broccoli i också. Jag hade gärna tagit mindre majsstärkelse för att få en tunnare sås, jag tyckte den blev onödigt tjock.
Tomas
2025-03-31God, men kanske lite smaklös men jag rev ner lite ingefära och då blev den toppen 😋
Lotta
2024-01-20En rekommendation är att göra dubbel sats få det blir väldigt lite om man är 4 pers
Anneli
2024-01-12