Kokospudding (Quindao)
Kokospudding, Quindao, är utsökta små snitt till buffébordet eller som aptitretare. Den läckra botten av kokosmjölk, nejlikor och äggulor skärs i fyrkanter och serveras med färsk fruktsallad eller bär.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005
Ingredienser
16 bitar
10 stora äggulor
2 stora ägg
3 dl socker
1/2 - 1 tsk malen nejlika
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
5 dl riven kokos
För alla
Puddingen är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Smaksätt finskuren frukt-sallad, t ex mango, papaya och ananas, med råsocker och rivet skal och juice av lime. Skeda salladen över bitarna av kokospuddingen. Garnera ev med bananskivor och färska kokosskärvor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi960 KJ / 230 kCal
Kommentarer