Kokt blomkål med äggfräs

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
0Klimatsmart
Kokt blomkål med äggfräs

Kokt blomkål med äggfräs är en nyttig och lättare middag som du serverar med sprödvarma baguetter och ost. De kokta äggen, som blandas med härligt smörfräst purjolök och tomater, kryddas lätt innan uppläggning med den kokta blomkålen.

Kokt blomkål med äggfräs

Ingredienser

4 portioner
4 - 8   bake off minibaguetter
4   ägg
1   stort blomkålshuvud (à ca 1 kg) eller små blomkålshuvuden (1 stort motsvarar 4 små, à ca 250 g)
1 1/2 msk  flytande margarin
2   purjolökar
4   tomater gärna plommontomater
1 tsk  salt
1 - 1 1/2 krm  peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1633 KJ / 390 kCal
Fett14 g
Salt2.59 g
Kolhydrater40 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Blomkålssallad med bönor och basilikadressing
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler- och blomkålsgratäng
Betyg 3.5 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Blomkålssoppa med strössel
Betyg 3.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålssoppa med färskost och pinjenötter
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ost- och sparristäckt kotlett
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga