Kokt blomkål med senap- och mandelsås
![Kokt blomkål med senap- och mandelsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ett recept på makalöst god kokt blomkål med senaps- och mandelsås. Du kokar blomkål och gör en sås på bland annat crème fraiche, senap, hackad mandel och gräslök. Servera blomkålen med den krämiga såsen och korv, exempelvis prinskorv.
![Kokt blomkål med senap- och mandelsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 stort blomkålshuvud (à ca 750 g)
2 dl lätt crème fraiche
2 msk senap
1/2 dl finhackad sötmandel
1 msk gräslök
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
250 g prinskorv
Gör så här
Tips
Såsen passar även till andra typer av kokta grönsaker.
Har du lagat receptet?
Kommentarer