Kokt kalv i dill

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
2
Kokt kalv i dill

Kalv i dillsås är en husmansklassiker som känns ständigt aktuell. Kalvkött, morötter och lök kokas mjuka i en krämig sås som får smak av dill, citron och lagerblad. Kalvgrytan serveras tillsammans med kokt potatis. Dillkött när det är som bäst.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Kokt kalv i dill

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g  kalvbog eller kalvhögrev
2   gula lökar
200 g  morötter
1 1/2 tsk  salt
1 1/2 msk  ättiksprit (12%)
1 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  strösocker
1/2 msk  dillfrön
1   lagerblad
1 dl  vispgrädde
1 dl  hackad färsk dill
1 msk  majsstärkelse

Till servering

kokt potatis

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Har aldrig slagit bort kokspadet utan skummar och får klar fin buljong.Har lagat mat i över 70 år utan problem.

Marie-louise

2022-11-23

Kan någon förklara varför man ska koka upp det och slå bort vattnet? Har gjort dillkött många gånger i mitt liv men aldrig gjort så!?? 🤔

Birgitta

2019-12-31

Hej Birgitta! Det gör man för att blanchera köttet. Man gör ofta det då vattnet blir grumligt och skummigt när man kokat kött. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2020-01-02

Näringsvärde per portion

Energi2170 KJ / 518 kCal
Fett16 g
Salt2.95 g
Kolhydrater45 g
Protein45 g

Testa liknande recept

Strömmingsaladåb
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokt kalv i grapefruktsås
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassiskt dillkött
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stenbergs portergryta med bacon och purjolök
Betyg 4.5 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade rödbetor
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Syltade tomater
Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga