Kokt lutfisk på norskt vis med fläsk, skirat smör och ärtpuré
![Kokt lutfisk på norskt vis med fläsk, skirat smör och ärtpuré](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14098/cf_259/kokt_lutfisk_pa_norskt_vis_med_flask__skirat_smor_och_artpuré.jpg)
Charmant fiskrätt med norska smaker av rimmat fläsk, skirat smör och ärtpuré. Den kokta lutfisken är ett måste på julbordet, men smakar såklart lika gott till påsk, sommar eller höst!
![Kokt lutfisk på norskt vis med fläsk, skirat smör och ärtpuré](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14098/cf_259/kokt_lutfisk_pa_norskt_vis_med_flask__skirat_smor_och_artpuré.jpg)
Ingredienser
8 portioner
3 kg lutfisk
300 g rimmat fläsk i bit
125 g smör
Ärtpuré
2 burkar gröna ärtor (à 400 g)
1 liten gul lök
2 msk margarin eller smör
2 msk vitt vin
1 dl grädde
1 tsk salt
1 1/2 krm mald vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt gott, älskar Lutfisk.Äter det gärna året runt.
Hans
2019-08-08Detta recept som jag provade blev en succee på julafton. Ingen hade ätit det förut och det var jätteroligt att bjuda på. Det var heller inte svårt att göra - definitivt inte avancerad svårighetsgrad.
Eva
2006-01-12