Koka fläsklägg med ben
Ett matigt recept på kokt rimmad fläsklägg med ben. Servera på klassiskt vis med rotmos. Du gör rätten av bland annat fläsklägg med ben och svål, morötter, kålrot, potatis och sirap. Mättande och gott!
Ingredienser
4 portioner
ca 2 1/2 kg rimmat fläsklägg med ben
20 kryddpepparkorn
4 lagerblad
Rotmos
3 morötter (à ca 100 g)
1 stor kålrot (à ca 800 g)
600 g potatis
kokspad från fläskläggen
1 - 1 1/2 msk sirap
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1997 KJ / 477 kCal
Fett11 g
Salt0.9 g
Kolhydrater45 g
Protein44 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tack Tommy, jag tänkte göra dett samma !
Lars
2024-01-07Vill bara säga att koka rotsakerna i spadet från fläskläggen ge en otrolig smak dessutom behövs enligt min smak inga mer kryddor där efter. Tommy
Tommy
2023-05-05Sååå gott
Rakel
2023-01-05