Kolbulle
![Kolbulle](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_186563/cf_259/kolbulle.jpg)
Kolbulle är en svensk klassiker som ofta faller lite i glömska. Det är en typ av pannkaka med rimmat fläsk som liknar fläskpannkaka. Men till skillnad från sin närmsta släkting så tillagas kolbullen i en stekpanna och görs helt utan ägg. Serveras helst rykande varm från pannan med lingonsylt.
![Kolbulle](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_186563/cf_259/kolbulle.jpg)
Ingredienser
4 st
6 dl vatten
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
325 g skivat rimmat fläsk
Till servering
lingonsylt
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknad exkl. lingonsylt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2415 KJ / 577 kCal
Fett33 g
Salt3.8 g
Kolhydrater54 g
Protein16 g
Kommentarer
Riktigt gott. Bytte sidfläsk mot rökt skinka
Lars
2024-06-02Ska inte en kolbulle egentligen göras på skrädmjöl?
Lina
2024-02-20Detta är riktig skogshuggarmat. Det var ingredienser man kunde ha med sig ur i skogen under veckorna då man bodde i skokskojan. Den lagades över öppen eld och var bra mat för männen som arbetade hårt i skogen. Min pappa lagade inte mycket mat, men kolbulle gjorde han, oftast så vi var ute i skogen plockaden bär eller nåt. Han gjorde den helst på något han kallade amerikafläsk som bestod av mycket fett. Jag kan säga att dessa middagar var fest.
Ingrid
2024-01-27