Kolja med remouladsås

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Kolja med remouladsås

Enkelt och gott! Den hemmagjorda remouladsåsen som är smaksatt med curry passar utmärkt ihop med potatis och smörstekt kolja. De ansade salladsärtorna slängs ned i kastrullen med de kokande potatisarna, och mer komplicerat än så behöver det inte vara.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2018

Kolja med remouladsås

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
150 g  salladsärtor

Remoulad

390 g  pickles
2 dl  crème fraiche
1 tsk  curry
salt
peppar

Fisk

ca 600 g  kolja
1 msk  smör eller margarin

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt och välj mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Finhacka en lök och stek i oljan med curryn. Låt svalna och blanda med remouladen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2226 KJ / 534 kCal
Fett21 g
Salt2.81 g
Kolhydrater48 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsbakad kolja med broccoli
Betyg 2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med äggsås
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med morötter
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsstekt kolja med saffrans-mojo rojo
Betyg 2.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med dillpickles
Betyg 2.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga