Kolja med salsa de piña

Betyg 2.6 av 5.
10 personer har röstat
6
Kolja med salsa de piña

I det här receptet får vi stifta bekantskap med ännu en traditionell mexikansk rätt: salsa de piña. Som namnet nästan avslöjar består den av ananas. Sött och gott vilket passar perfekt med den ugnsstekta koljan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2012

Kolja med salsa de piña

Ingredienser

4 portioner
600 g  kolja
salt och peppar
4   portioner ris (eller annat gryn)

Salsa de piña

3   tomater
1/2   gurka
1/2   rödlök
225 g  ananas (skivad)
1   lime
1 msk  riven ingefära
3 msk  olja
1 msk  strösocker
salt
cayennepeppar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde den barnvänlig och hade mindre chili. De älskade allt.

Maria

2020-05-21

Salsan var god, jag gjorde som vanligt vid recept som innehåller socker. Jag minskade ner. Vi är inte så förtjusta i söta saker. Tyckte bara att kall salsa till varm kolja och ris gjorde hela rätten kall. Jag värmer nog salsan nästa gång. Annars en mycket enkel och bra vardagsrätt.

Marianne

2015-05-03

Enkel, snabb och okej vardagsmat.

Martin

2013-10-17

Näringsvärde per portion

Energi2042 KJ / 488 kCal
Fett11.4 g
Kolhydrater60.4 g
Protein33.6 g

Testa liknande recept

Söt ananassås
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Het ananas- och mangosalsa
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med remouladsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med broccoli
Betyg 2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kolja med rödbetshummus
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga