Kolja med spenat och purjolök
![Kolja med spenat och purjolök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_36953/cf_259/kolja_med_spenat_och_purjolok.jpg)
En god variant på fiskgratäng gör du med denna kolja med spenat och purjolök. En krämig och god fiskrätt smaksatt med citron och peppar som reder sig själv i ugnen. Serveras med kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2011
![Kolja med spenat och purjolök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_36953/cf_259/kolja_med_spenat_och_purjolok.jpg)
Ingredienser
4 portioner
800 g kolja
900 g potatis
1 purjolök
65 g färsk spenat
1 1/2 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 gul lök
1 - 1 1/2 msk pressad citronjuice
1 höns- eller fiskbuljongtärning eller fond
3 dl vatten
2 1/2 dl mellangrädde
1 msk majsstärkelse (Maizena)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Servera med mjölkfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2568 KJ / 614 kCal
Fett23.7 g
Kolhydrater54 g
Protein45.5 g
Kommentarer
God och smakrik! Gick hem både hos barn och vuxna. Gott med blomkål till istället för potatis. Tog mer spenat än i receptet.
Anna
2020-10-14Enkelt att göra och jättegott! Hela familjen tyckte om den här rätten!
Åsa elisabet
2014-01-04Underbart gott! Kommer göras igen. Använde dock vispgrädde, fryst bladspenat och hade dessutom rivet citronskal i såsen.
Magnus
2011-08-30