Kolja och varm potatissallad med dill och rädisor
En varm potatissallad med bland annat haricots verts, rädisor och dijonsenap står på kvällens meny. Till det serveras smörstekt koljafilé och krispig sallad. Ät och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
900 g delikatesspotatis
150 g haricots verts (bönor)
125 g rädisor
1/2 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl smetana
1/2 msk dijonsenap
salt
peppar
600 g koljafilé
2 msk smör
1 kruka sallad (gärna röd/grön)
För alla
Kontrollera noga innehållet i senapen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt smör eller välj olja.
Gör så här
Tips
Vänd gärna fisken i mjöl innan den steks.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2333 KJ / 557 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater37 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer