Koreansk gurksallad
Korvtopping gör grillkvällen ännu godare! Här är en fräsch, koreansk variant med gurka, chili och sesamolja. Sött och syrligt, grönt och krispigt – passar extra bra till den lite kryddigare korven.
Ingredienser
1 sats
1 gurka
1/2 tsk salt
1 1/2 msk strösocker
1/2 kruka gräslök
2 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
1 - 2 tsk chiliflakes
1 tsk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi135 KJ / 32 kCal
Fett2 g
Salt2 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g
Kommentarer
Byt gärna ut chiliflakes till gochugaro (koreanska chiliflakes) Det blir bäst tycker jag!
David
2024-02-27Jättebra recept - kommer att använda ofta!
Birgitta
2022-01-01Verkligen dags att se över detta recept. Följer man receptet blir så mörkt och tråkigt, inget man vill servera. Smakade inget vidare med så mycket salt och chilipulver. Gjorde som tidigare recensenter, chiliflakes ist för chilipulver,(då ser det ut som på bilden iaf)och hälften av salt. Då blir det helt okej.
Carina
2021-07-15Hej Carina! Tack för din kommentar. Vi har nu provlagat om och uppdaterat receptet med nya mängder och som du skriver ska det vara chiliflakes inte chilipulver. Hoppas du vill testa receptet igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-08-19