Koreansk kimchi
Vad är kimchi? Det är syrlig mjölksyrad eller fermenterad salladskål, även kallad kinakål, med het smak av chili. Prova att göra egen kimchi med vårt recept på klassisk koreansk kimchi. Den färdiga kimchin är oemotståndligt god till sallader, grytor och rätter med ris eller nudlar.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
ca 1,5 liter
1 1/2 kg salladskål
3 msk salt
1 1/2 dl vatten
2 msk rismjöl
1 msk strösocker
2 msk riven ingefära
2 msk riven vitlök
1 grovt riven gul lök
1 1/4 dl fisksås
1 - 1 1/2 dl gochugaru (eller 1/2 dl paprikapulver och 1/2 dl chiliflakes, för 1 sats kimchi)
6 tunt skivade salladslökar
1 finstrimlad morot
10 cm finstrimlad rättika
1 skalat eller noga tvättat och finhackat äpple
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
1 1/4 dl fisksås är 1 dl för mycket. Det blev riktigt äckligt! Gör om receptet! Marianne
Marianne
2024-07-13Den där plastfolien som man skall lägga direkt ovanpå kålen, tar ni bort den för gott vid någon viss tidpunkt, och i så fall när? En vecka, två veckor, eller får den ligga kvar så länge det finns kimchi kvar i burken?
Ulf
2024-05-12Suveränt recept, gör den veg. genom att byta fisksåsen mot japansk soja (som ges som tips i kommentarerna). Men det borde framgå i receptet att det ska vara klibbrismjöl.
Madeleine
2024-04-21