Koreanska pannkakor
Pajeon, koreanska pannkakor med salladslök, är enkla att göra och goda som tillbehör till maten tillsammans med den sötsyrliga dippsåsen som görs av bland annat soja, risvinäger och chili.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
2 stora pannkakor
Dippsås
4 msk japansk soja
2 msk risvinäger
2 tsk strösocker
1/2 tunt skivad schalottenlök
1 tunt skivad röd peppar (chili)
2 tsk rostade sesamfrön
Pannkaka
2 dl vetemjöl
1/2 dl majsstärkelse
3 dl vatten
1 msk misopasta
2 krm salt
3 ägg
10 salladslök
4 msk neutral olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ätit 2 ggr och det gillades båda gångerna. Nu har tonåringen önskemål om det som fredagsmiddag. Då blir det så!
Ewa
2023-10-12Mkt god pannkaka. Trevlig plockmat. Enkelt och snabbt. Dock tyckte jag att grundreceptet på dippsåsen var lite för neutral i min smak men inte värre än att jag piffade upp den efter eget tycke. Kommer absolut att göra pannkakan fler gånger men kommer då att välja en annan dippsås till.
Jeanette
2022-11-29Rolig och god rätt även om den är ganska mäktig.
Vendela
2021-11-10