Koreanska spjäll
![Koreanska spjäll](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16163/cf_259/koreanska_spjall.jpg)
Fantastiskt möra och välsmakande revbensspjäll med smaker av ingefära, sesamolja och chipotlepaste. Pensla på marinaden då och då på de koreanska spjällen för att få med alla smakerna. Tillsätt honung i marinaden för extra sötma.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
![Koreanska spjäll](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16163/cf_259/koreanska_spjall.jpg)
Ingredienser
8 portioner
1 msk sesamolja
1 msk färskriven ingefära
2 msk japansk soja
1 msk asiatisk fisksås
2 tsk chipotlepaste eller sambal oelek
1 kg tjocka revbensspjäll
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, kontrollera för säkerhets skull innehållet i chipotlepasten.
Gör så här
Tips
1 msk honung i marinaden ger god sötma för den som gillar det (för 8 port). Det går även bra att använda tunna spjäll. Stek dem i ugnen i ca 25 minuter.
För en mer klassisk julsmak: rör ut 2 msk fransk honungssenap (honey dijon) med 1 msk japansk soja, 1/2 msk tomatpuré och 1/2 dl olja. Pensla spjällen med glasyren. Receptet är avsett för 8 portioner.
För en mer klassisk julsmak: rör ut 2 msk fransk honungssenap (honey dijon) med 1 msk japansk soja, 1/2 msk tomatpuré och 1/2 dl olja. Pensla spjällen med glasyren. Receptet är avsett för 8 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2480 KJ / 590 kCal
Fett46 g
Kommentar
Man ska inte förkoka revbenen?
Alexander
2021-09-13