Korngryn à la slätten

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
3
Korngryn à la slätten

Ett festligt recept på Östergötlands landskapsrätt - Korngryn à la slätten. Efterrätten gör du av bland annat korngryn, vaniljstång, mjölk, grädde, mynta, Cointreau och frukter som apelsin och jordgubb. Servera gärna som dessert till fest!

Korngryn à la slätten

Ingredienser

6 portioner
2 dl  korngryn
5 dl  vatten
1 krm  salt
1   vaniljstång
4 dl  mjölk
1 dl  vispgrädde
finrivet skal av 1   apelsin
4 msk  florsocker

Jordgubbs- och apelsinsallad

4   apelsiner
1   liter jordgubbar
1 msk  strimlad mynta
1/2 dl  Cointreau

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott men det är väl ändå Sörmlands landskapsrätt...?

Magnus

2015-01-22

Hej Lars! Prata gärna med din handlare så kan de säkert ta hem det i sortimentet.

Redaktionen

2012-12-03

Skall jag köpa korngryn hos lantmännen då ni inte säljer korngryn

Lars

2012-12-01

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Yoghurtpanacotta med jordgubbar
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär
Betyg 4 av 5.
251 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbar i vit choklad
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päron i ingefärslag
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kall rabarber- och jordgubbssoppa
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga