Kornotto (grundrecept)

Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
3
Kornotto (grundrecept)

Gör en stor laddning “risotto” fast på korngryn i stället för ris. Korn, vin, riven ost och smör möts i en oemotståndlig kombination. Korn är ett av våra fyra svenska sädesslag med härligt tuggmotstånd. Toppa med primörer, nötter, svamp eller färsk spenat.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Kornotto (grundrecept)

Ingredienser

1,5 liter (ca 8 portioner)
1   gul lök
2 msk  rapsolja
4 dl  korngryn
1   grönsaksbuljongtärning
3 dl  vitt vin
13 dl  vatten
150 g  riven lagrad ost
25 g  smör
1 tsk  salt
2 krm  malen vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Går det lika bra med krossade korngryn?

Emma

2022-11-07

Hejsan, kan man frysa in i portioner när man kokar stor sats av grundreceptet?

Inga-lill

2021-01-27

Underbart god. Kanske är det vinet och all osten. Vi råkade koka med lock på och en halvtimme extra. Resultatet blev mycket lyckat ändå.

Malin

2018-04-05

Näringsvärde per portion

Energi501 KJ / 120 kCal
Fett7 g
Salt0.6 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Matveteotto med riven ost
Betyg 2.7 av 5.
59 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetsrisotto
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risotto på dinkel med sparris
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Broccolirisotto med citron
Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bönotto med zucchini och bella verde
Betyg 4.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Korngryn med fläsk
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga