Kornotto (grundrecept)
Gör en stor laddning “risotto” fast på korngryn i stället för ris. Korn, vin, riven ost och smör möts i en oemotståndlig kombination. Korn är ett av våra fyra svenska sädesslag med härligt tuggmotstånd. Toppa med primörer, nötter, svamp eller färsk spenat.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
1,5 liter (ca 8 portioner)
1 gul lök
2 msk rapsolja
4 dl korngryn
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vitt vin
13 dl vatten
150 g riven lagrad ost
25 g smör
1 tsk salt
2 krm malen vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi501 KJ / 120 kCal
Fett7 g
Salt0.6 g
Kolhydrater8 g
Protein4 g
Kommentarer
Går det lika bra med krossade korngryn?
Emma
2022-11-07Hejsan, kan man frysa in i portioner när man kokar stor sats av grundreceptet?
Inga-lill
2021-01-27Underbart god. Kanske är det vinet och all osten. Vi råkade koka med lock på och en halvtimme extra. Resultatet blev mycket lyckat ändå.
Malin
2018-04-05