Körsbärsgalette med mandel och citron
![Körsbärsgalette med mandel och citron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_230756/cf_259/korsbarsgalette_med_mandel_och_citron.jpg)
Fantastisk god körsbärsgalette där mördegen som görs av både vetemjöl och mandelmjöl kan komma att bli din absoluta favorit. Fyll kakan med körsbär, cream cheese och lite citronskal för extra god smak.
![Körsbärsgalette med mandel och citron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_230756/cf_259/korsbarsgalette_med_mandel_och_citron.jpg)
Ingredienser
8 portioner
Mördeg
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mandelmjöl
1 krm bakpulver
1 ägg
Fyllning
finrivet skal av 1 citron
150 g cream cheese (23%)
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl körsbär
1 äggula
Till servering
lättvispad grädde
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, crèam cheese och vispgrädde.
Näringsvärdet är beräknat exkl. gräde till servering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1888 KJ / 452 kCal
Fett28 g
Salt0.5 g
Kolhydrater42 g
Protein8 g
Kommentarer