Körsbärsoppa (Spottsoppa)
Spottsoppa har gamla anor och är en körsbärssoppa med hela körsbär. Så när man äter behöver man spotta ut kärnorna. En efterrättssoppa för sköna sommardagar då man sitter i trädgården och äter. Den milt syrliga soppan blir extra god med en klick lättvispad grädde och några knapriga biskvier.
Ingredienser
4 portioner
ca 1 l körsbär
1 1/2 dl socker
1 vaniljstång
9 dl vatten
1 msk majsstärkelse
1 msk citronsaft
Till servering
lättvispad grädde
mandelbiskvier eller skorpor
För alla
Kontrollera noga innehållet i mandelbiskvierna/skorporna. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria skorpor.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1432 KJ / 342 kCal
Fett7 g
Salt0.1 g
Kolhydrater66 g
Protein2 g
Kommentarer