Korv med färska bönor i tomatvinägrette och surdegskrutonger
![Korv med färska bönor i tomatvinägrette och surdegskrutonger](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_100860/cf_259/korv_med_farska_bonor_i_tomatvinagrette_och_surdegskrutonger.jpg)
En riktigt god bönsallad toppad med tomatvinägrett, som går lika bra att göra som vegetarisk rätt. Servera bara den stekta korven vid sidan av, eller välj vegetariska korvar.
![Korv med färska bönor i tomatvinägrette och surdegskrutonger](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_100860/cf_259/korv_med_farska_bonor_i_tomatvinagrette_och_surdegskrutonger.jpg)
Ingredienser
8 portioner
Tomatvinägrett
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk grönpeppar i lag
4 plommontomater
2 msk soltorkad tomatcrème
2 msk rödvinsvinäger
5 msk olivolja
1/2 msk flytande honung
salt och svartpeppar
Surdegskrutonger
1 bake off surdegsbaguette (1 baguette motsvarar 250 g)
2 msk olivolja
Bönsallad
500 g blandade färska bönor, t ex vaxbönor, brytbönor, haricots verts och sockerärtor
65 g röda mangoldskott
65 g babyspenat
Till servering
8 råkorvar svartpeppar & anchochili
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på korven.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1399 KJ / 334 kCal
Fett19.5 g
Salt1.5 g
Kolhydrater26.7 g
Protein10.2 g
Kommentarer