Korv med rotfruktsmos
Korv med rotfruktsmos är en mättande middagsrätt med klassiska svenska smaker av värmlandskorv och kålrötter. Servera korvrätten med en god senap och en persiljekvist.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003
Ingredienser
4 portioner
Rotmos
400 g mjölig potatis
100 g morötter
100 g kålrötter
ca 2 dl mjölk
2 msk smör
salt
vitpeppar
500 g värmlandskorv eller köttkorv
1 gul lök
4 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1 msk salt
Till servering
senap
gärna färsk persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Det står "Skala och skiva löken och lägg den i grytan. Lägg i kryddpeppar, lagerblad och salt. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter." jag som inte är jätte haj på mat blir lite förvirrad för de står vitpepparkorn i receptet men i beskrivningen kryddpeppar och undrar vilket utav de som är fel/rätt
Moa
2021-02-04Hej Moa! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Det ska vara kryddpepparkorn och inget annat. Vi har nu ändrat det i receptet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-02-05Jag ser på de flesta recepten på olika korvar att det hela tiden står att man skall sjuda. Jag har köpt hackkorv och värmlandskorv.Hackkorven skall jag tillaga i ugnen och undrar om jag kan laga värmlandskorven också i ugn?
Férial sabrina
2020-11-17Hej Férial Sabrina! Värmlandskorven ska sjudas, den går tyvärr inte att laga i ugnen. Anledningen till varför man ofta skriver att korven ska sjuda är för att den spricker annars. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-11-19