Korv med vita bönor i tomatsås och gremolata
Kombination korv, bönor, färdig pastasås och citron är helt enkelt bara strålande. En snabb och lättlagad rätt som gör vardagen till fest! Gremolatan är även användbar till väldigt mycket annat, t ex grillad fisk eller en fin bit kött.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
Ingredienser
4 portioner
8 korvar (t ex chorizo eller salsiccia)
1 msk olivolja
1 burk färdig pastasås (à ca 400 g)
1 kokta stora vita bönor (à 400 g)
salt och svartpeppar
Gremolata
finrivet skal av 1 citron
2 hackade vitlöksklyftor
3 msk finhackad persilja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållsförteckningen på korv och pastasås.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2918 KJ / 697 kCal
Fett37 g
Salt6.8 g
Kolhydrater41 g
Protein46 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer