Korv- och kålgryta med bbq-rippel
![Korv- och kålgryta med bbq-rippel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63128/cf_259/korv-_och_kalgryta_med_bbq-rippel.jpg)
En skvätt kvar av sommarens barbecuesås? Servera till en värmande soppgryta på falu- korv och karamelliserad vitkål. Skarva gärna med smakrikare korvar för variation.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012
![Korv- och kålgryta med bbq-rippel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63128/cf_259/korv-_och_kalgryta_med_bbq-rippel.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g falukorv (gärna med hög kötthalt)
1 gul lök
1 vitkålshuvud (à ca 750 g)
3 msk smör
4/5 tsk socker
1 tsk hel kummin
1 l vatten
3 msk konc kycklingfond
salt
svartpeppar
Bbq-rippel
2 dl gräddfil
1 msk barbequesås
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i korv och fond. Byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i korv och fond. Byt smör mot mjölkfritt matfett och ersätt gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i korv och fond.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer