Korv på Enköpingsvis
Olika recept på mumsiga tillbehör till korv! Gör omosat rotmos, palsternackspuré och pepparrotsdipp till korven. Koka korv av fläsk eller kött och servera till moset, purén och dippen!
Ingredienser
4 portioner
2 fläsk-/ köttkorvar (à ca 300 g)
Omosat rotmos
1/2 kålrot (1/2 kålrot motsvarar 400 g)
2 morötter (2 st motsvarar 300 g)
1 msk olivolja
4 msk hackad persilja
4 msk rostade hasselnötter (ev hackade)
1/2 tsk salt
ca 1 - 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
Palsternackspuré
2 palsternackor (2 st motsvarar ca 200 g)
1 potatis (1 st motsvarar 100 g)
1 1/2 dl mjölk
1 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Pepparrotsdipp
1 dl kvarg (10%)
1 msk svensk senap
1 msk dijonsenap
2 msk riven pepparrot
För alla
Läs noga innehållsförteckningen på korvarna.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj lakosfri mjölkdryck, crème fraiche och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot havre-, ris- eller sojadryck. Byt ut crème fraiche och kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller sour surpreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Som alternativ till korv, servera gärna fläsklägg.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag har testat pepparrotsdippen till köttkorv och potatis, den var riktigt god! Mycket drag i den och det gillade jag och min man, dock inte barnen.
Annica
2008-11-17