Korvbulgur med äpple
![Korvbulgur med äpple](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33864/cf_259/korvbulgur_med_apple.jpg)
Korvbulgur med äpple är en slags gryta med bulgur, purjolök, vitkål och falukorv som du kryddar exotiskt med kanel och äpple. Falukorven och bulgurgrytan serverar du med en frisk sås på matlagningsyoghurt och dijonsenap.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2004
![Korvbulgur med äpple](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33864/cf_259/korvbulgur_med_apple.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
400 g falukorv
1 purjolök
1 klyfta färsk vitkål
1 äpple
1 msk smör
1/2 tsk kanel
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås
2 dl matlagningsyoghurt
1 - 1 1/2 tsk dijonsenap
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ris i stället för bulgur, som är gjord av vete.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen. Stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Använd mjölkfritt yoghurtalternativ i såsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott och ett roligt sätt att tillaga falukorv på.
Ulrika
2008-01-10Perfekt variationsrätt för falukorv som alla mina barn älskar. Lite ovanlig smak men väl värd att prova. Bulgur är jättegott.
Lena
2006-08-13