Korvgulasch med paprika och surkål
![Korvgulasch med paprika och surkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_160834/cf_259/korvgulasch_med_paprika_och_surkal.jpg)
Korv och surkål är en populär kombo i många länder och helt klart värd att bjuda in i den svenska vardagsmenyn. En smakrik bratwurst trivs bra ihop med snabbfrästa grönsaker, tomatkross och den krispiga och syrliga surkålen. Servera gulaschen med potatis, gräddfil och saltgurka.
![Korvgulasch med paprika och surkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_160834/cf_259/korvgulasch_med_paprika_och_surkal.jpg)
Ingredienser
4 portioner
300 g bratwurst
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
2 msk olja
1 msk paprikapulver (mild)
2 krm timjan
2 krm oregano
2 krm kummin
1 krm chiliflakes
390 g krossade tomater
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
250 g surkål
Till servering
buljongkokt potatis
gräddfil
saltgurka
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gott recept. Men vi bytte ut Bratwurst till Chorizo istället. Jättegott!
Hanna
2018-01-23