Korvkaka med lök- och äppelkompott
![Korvkaka med lök- och äppelkompott](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14604/cf_259/korvkaka_med_lok-_och_appelkompott.jpg)
Utmanande och spännande recept som kommer att imponera på dina middagsgäster. Korvkaka med lök- och äppelkompott är en kaka av lever, korngryn, ägg och russin. Till korvkakan serveras en fräsch kompott av rödlök, äpplen och persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004
![Korvkaka med lök- och äppelkompott](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14604/cf_259/korvkaka_med_lok-_och_appelkompott.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 bakpotatisar
olivolja
salt och peppar
Korvkaka
2 dl korngryn
4 dl vatten
5 dl mjölk
2 gula lökar
1 msk smör
ca 250 g ungnötslever
1 dl russin
2 ägg
1 msk ljus sirap
1 1/2 tsk salt
1 - 2 krm vitpeppar
2 tsk mejram
Lök- och äppelkompott
1 - 2 rödlökar
2 äpplen
1/2 msk ättiksprit (12%)
1 msk socker
2 - 4 msk vatten
2 msk finhackad persilja
För alla
Rätten innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Använda mjölkfrit alternativ, t.ex. Solhavre, och byt smöret mot mjölkfritt margarin eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer