Kotlett med ärtor och potatismos
![Kotlett med ärtor och potatismos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_178741/cf_259/kotlett_med_artor_och_potatismos.jpg)
Kvällens middag består av möra kotletter med krämigt potatismos och gröna ärtor. Dressingen ger rätten härlig syra med pressad citron, hackad gräslök och olja. Servera moset med de stekta kotletterna, de gröna krispiga ärtor och den fräscha citrondressingen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2018
![Kotlett med ärtor och potatismos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_178741/cf_259/kotlett_med_artor_och_potatismos.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
salt
peppar
Kotlett
ca 600 g benfria kotletter
1 msk olja
Ärtor
250 g gröna ärtor
Dressing
1 1/2 msk färskpressad saft (1 1/2 msk motsvarar saften från 1 citron)
1/2 ask gräslök (à 20 g)
2 msk olja
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Blanda de varma ärtorna med dressingen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2283 KJ / 544 kCal
Fett20 g
Salt2.14 g
Kolhydrater48 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer