Kotlett med fänkål och rispilaff

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Kotlett med fänkål och rispilaff

I den här rätten har kotletterna fått sällskap av franska smaker i form av fänkål, tomat och vitlök. Till detta serveras rispilaff – ris som kokats i fond och lök.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2012

Kotlett med fänkål och rispilaff

Ingredienser

4 portioner
1   fänkål
2   tomater
1/2   knippe knipplök
2   vitlöksklyftor
2 msk  olja
1 tsk  timjan
1 1/2 dl  vatten
1 msk  flytande honung
2 msk  vitvinsvinäger
ca 900 g  kotletter med ben
salt och peppar
1 msk  olivolja
4   port ris (gärna basmati)
2 msk  kycklingfond
1 1/2 dl  gräddfil

För alla

Kontrollera innehållet i fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2696 KJ / 645 kCal
Fett19.1 g
Kolhydrater57.8 g
Protein57.9 g

Testa liknande recept

Örtig fläskkotlett med surkålsslaw
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelstekt kotlett med rödbetsröra
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kotlett med ljummen pastapestosallad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med rödvinssås och gurksallad
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett i sötsur sås med ris
Betyg 3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad fänkål med kotlett
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga