Kotlett med krämiga morötter
Nu hörrni, ska här en husman lyftas av det eminenta tillbehöret “krämiga morötter” som består av morötter, salladslök, citron, senap, majonnäs och gräddfil. Ett exemplariskt tillbehör till kotlett och ugnsrostad potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
1/2 förp morötter (à 500 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 citron (skalet)
1 msk dijonsenap
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
4 benfria kotletter (à ca 150 g)
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
För alla
Kontrollera noga innehållet i senapen och majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Dela citronen i halvor och stek på snittytan i någon minut. Pressa citronen över köttet vid servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2740 KJ / 654 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater42 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer