Kotlett med rostade pimiento de padron
Gröna tillbehör såsom salladsmix och pimiento de padrons, dessa härliga lite beska småpaprikor som steks i olja. Om man vill, kan man skära det färdigstekta köttet i tunna skivor innan alla tillbehör läggs upp på tallriken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 bananschalottenlök
250 g pimiento de padron
1 msk olja
600 g benfri kotlett
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 dl majonnäs
65 g spröd röd salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3250 KJ / 776 kCal
Fett47 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer