Kotlett med rotmos och inlagd gurka
Kotlett med rotmos och inlagd gurka, en god husmansklassiker. Rotmoset stöts fluffigt och smaksätts med senap där den får en tydlig karaktär. Smaken passar utmärkt ihop med den inlagda gurkan där sött och syrligt står för smakerna. Servera detta ihop med en saftig kotlett och toppa med rostad lök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015
Ingredienser
Rotmos
Gurka
Kotlett
Till servering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd rostad lök utan gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
God
Åke
2016-09-23