Kotlett meunière med romanesco

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
2
Kotlett meunière med romanesco

Meunière, mjölnarens hustru på franska, är det tjusiga namnet på kött och fisk som vänds i mjöl innan det steks. Det ger en härlig yta på fläskkotletterna. Romanescosås, eller romescosås, har sitt ursprung i Spanien och är en sås gjord på rostad paprika och mandel. Slutresultatet? En urgod kombo!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014

Kotlett meunière med romanesco

Ingredienser

4 portioner
4   skivor fläskkotlett
salt och peppar
1 dl  vetemjöl
1 msk  smör eller margarin
4   port färsk pasta, gärna fettuccine

Romanescosås

1/2   burk grillad paprika (à 530 g)
1   vitlöksklyfta
ca 1 dl  rostade mandelspån
3 msk  olivolja
1 msk  rödvinsvinäger
2 krm  salt
1 krm  cayennepeppar
150 g  fetaost
65 g  rucola

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och fetaost utan laktos.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Såsen var toppen!

Annsofie

2014-03-03

Fläskkkotletter.... igen. Jag är ledsen men det är inte en favorit i någon i familjen, och när vi i förväg ser att det blir kotletter i matkassen väljer vi tyvärr bort matkassen den vekcan.... Tyvärr slängs ofta kotletterna vilket känns som stort slöseri.

Jessica

2014-02-28

Näringsvärde per portion

Energi2879 KJ / 688 kCal
Fett36 g
Kolhydrater44.3 g
Protein45.4 g

Testa liknande recept

Festkotlett med bearnaisesmör
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Hel kotlettrad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad fläskkotlett
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stekt kotlett med sockerärtssallad och potatisgratäng
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskkotlett med ruccolatzatsiki
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga