Köttbullar med grön mosgratäng
![Köttbullar med grön mosgratäng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14166/cf_259/kottbullar_med_gron_mosgratang.jpg)
Ett tjusigt sätt att servera potatismos på är i form av denna gröna mosgratäng, en fin blandning av spenat, tomater och mos som du gratinerar under ett täcke av ost. Servera gratängen med nystekta köttbullar och knäckebröd.
![Köttbullar med grön mosgratäng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14166/cf_259/kottbullar_med_gron_mosgratang.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port potatismospulver
2 paket djupfryst bladspenat (à 250 g)
1 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 - 2 vitlöksklyftor
4 tomater
2 dl riven ost (max 17%)
1 ask färska köttbulle (à 350 g)
För alla
Läs noga ingredienserna på potatismoset och köttbullarna.
I övrigt innehåller rätten laktos, mjölkproten, gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Gör eget potatismos med mjölkfritt margarin och solhavre. Fräs spenaten i mjölkfritt margarin och byt ut osten mot sojabaserad ost.
Gör så här
Tips
Har du hemlagat potatismos kvar i kylskåpet sen tidigare middag kan pulvermoset ersättas med ca 6 dl färdigt mos (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2230 KJ / 533 kCal
Fett0 g
Kommentarer