Köttbullar på knäcke med krämig rotsellerisallad
![Köttbullar på knäcke med krämig rotsellerisallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_172357/cf_259/kottbullar_pa_knacke_med_kramig_rotsellerisallad_.jpg)
Godaste köttbullemackan gör du med hemlagade köttbullar som serveras på krispigt krögarknäcke med härligt mild smak. Smakerna i den krämiga rotsellerisalladen med äpple och majonnäs gifter sig utmärkt med köttbullarna.
![Köttbullar på knäcke med krämig rotsellerisallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_172357/cf_259/kottbullar_pa_knacke_med_kramig_rotsellerisallad_.jpg)
Ingredienser
8 bufféportioner
Köttbullar
1 1/2 msk ströbröd
1/2 dl mjölk
1/2 gul lök
2 tsk senap
1 ägg
400 g blandfärs
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
smör (till stekning)
Krämig rotsellerisallad
250 g rotselleri
1/2 tsk salt
1/2 äpple
100 g majonnäs
Till servering
8 knäckebrödskivor (gärna Krögarens knäcke)
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: uteslut ägget och välj äggfri majonnäs.
Recept och bild i samarbete med Wasabröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer