Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd

Gillar du också mat som äts i bröd lite extra? Då ska du laga dessa saftiga köttfärsbiffar med oliver och kapris – servera i varma pitabröd tillsammans med tomater och kryddig aubergineröra med tahini.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd

Ingredienser

4 portioner

Aubergineröra

1   stor aubergine (à ca 400 g)
4 krm  salt
1/2 dl  olivolja
1/2   vitlöksklyfta
1/2   kruka koriander
1 krm  malen spiskummin
2 krm  milt paprikapulver
1 tsk  finrivet citronskal
1 krm  svartpeppar
1 msk  färskpressad citronjuice
1/2 dl  tahini

Köttfärsbiffar

1/2   gul lök
1   vitlöksklyfta
5   urkärnade gröna oliver
5   urkärnade svarta oliver
1/2 dl  kapris
1/4 dl  hackad persilja
400 g  nötfärs
1   ägg
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1 msk  vatten
1 msk  smör

Till servering

3   tomater
8   pitabröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baba ganoush – Aubergineröra
Betyg 3.5 av 5.
149 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassisk baba ganoush
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Aubergineröra 
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga