Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd
![Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_229328/cf_259/kottfarsbiffar_med_auberginerora_i_pitabrod.jpg)
Gillar du också mat som äts i bröd lite extra? Då ska du laga dessa saftiga köttfärsbiffar med oliver och kapris – servera i varma pitabröd tillsammans med tomater och kryddig aubergineröra med tahini.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
![Köttfärsbiffar med aubergineröra i pitabröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_229328/cf_259/kottfarsbiffar_med_auberginerora_i_pitabrod.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Aubergineröra
1 stor aubergine (à ca 400 g)
4 krm salt
1/2 dl olivolja
1/2 vitlöksklyfta
1/2 kruka koriander
1 krm malen spiskummin
2 krm milt paprikapulver
1 tsk finrivet citronskal
1 krm svartpeppar
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl tahini
Köttfärsbiffar
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 urkärnade gröna oliver
5 urkärnade svarta oliver
1/2 dl kapris
1/4 dl hackad persilja
400 g nötfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk vatten
1 msk smör
Till servering
3 tomater
8 pitabröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Kommentarer