Köttfärsfyllda piroger med svamp
Piroger kan vara lite knepiga att göra, men de blir både vackra och goda när de är klara. Degen viker du runt en fyllning av bland annat köttfärs och svamp som du kryddar med lite rosmarin innan pirogerna gräddas i ugnen.
Ingredienser
7 portioner
25 g jäst
25 g smör eller margarin
2 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk socker
3 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
2 gula lökar
1 morot
100 g svamp t ex skogschampinjoner
1 msk olja
300 g köttfärs
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1/2 msk soja
1 msk balsamvinäger
1 msk honung
1 tsk salt
1 1/2 krm peppar
2 tsk rosmarin
Pensling
1 ägg
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri mjölkdryck samt laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsdryck. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: byt ut ägg mot mjölk eller vatten att pensla med.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag hade svårt med antalet. Jag dubblade receptet och fick mycket färs över trots att jag fyllde dem fulla. Jag fick ut 28 piroger och så tog degen slut. Konstigt 🤨
Maria
2023-07-29Smakar för starkt av rosmarin.
Sara
2020-02-29Blir lite mycket köttfärs och jag provade två gånger att göra denna maträtt och tog bort rosmarin andra gången...Helt ok recept men lite pilligt och marigt. Men alla tyckte det var jättegott!! Tom svågern som inte äter svamp tyckte det var gott ;)
Maria
2004-10-27