Köttfärsgratäng med curry, lök och potatis
![Köttfärsgratäng med curry, lök och potatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33327/cf_259/kottfarsgratang_med_curry__lok_och_potatis.jpg)
Köttfärsgratäng med curry, lök och potatis är en rejäl rätt med mycket smak av curry och vitkål. Servera den goda gratängen med potatis, bröd och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2011
![Köttfärsgratäng med curry, lök och potatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33327/cf_259/kottfarsgratang_med_curry__lok_och_potatis.jpg)
Ingredienser
4 portioner
10 fasta potatisar (10 st motsvarar ca 500 g)
1 gul lök
1/2 vitkålshuvud (1/2 vitkålshuvud motsvarar ca 500 g)
2 msk smör eller margarin
1 msk curry
500 g blandfärs
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och servera med mjölkfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3160 KJ / 758 kCal
Kommentarer
Lade till Soya och lite redning. Blev en gryta i stället. Fattade inte vitsen med att ställa in det i ugnen. Möjligtvis om man hade varvat det med skivad potatis.
Roland
2013-01-23gratäng? kommer inte göra den igen.
Peter
2011-03-29En god rätt men knappast en gratäng! För att det ska bli gratängliknande kanske man kan riva i lite ost eller blanda i ett ägg om man inte vill ha en gratängsås över.
Charlotte
2011-03-24