Köttfärsgratäng med vitkål och curry
Överraska dina familj med härlig husmanskost till middag! Fräs ihop din vitkålsblandning med fin currysmak och blanda den sedan med färs. Gratinera köttfärsgratängen i ugnen och servera den direkt med kokt potatis och fräsch morotssallad.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
Ingredienser
4 portioner
1 kg potatis
1 gul lök
1/2 vitkål (à 1,4 kg)
2 msk smör
1 msk curry
400 g nötfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 morötter
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk honung
1 msk olivolja
1 msk fryst, hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt god och enkel rätt! Gör gärna dubbel sats. Funkar bra för LCHF-folket också. Hela familjen gillar den här.
Susanne
2017-01-25Mums! Det var gott. Detta gör vi igen!
Daniel
2010-11-25Det var gott!
Frida
2010-01-08