Köttfärsgulasch med potatis

Denna ungerska köttfärsgulasch är lättlagad och värmer bra i höstmörkret. Potatis- och paprikabitarna gör grytan mer matig så att du står dig hela dagen. Med en god brödbit till blir måltiden fulländad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2011

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
800 g potatisar
2 röda paprikor
500 g nötfärs
2 msk olja
5 dl kött- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
500 g krossade tomater
2 tsk kummin
1 msk paprikapulver
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2522 KJ / 603 kCal
Fett26.3 g
Kolhydrater56.8 g
Protein32.4 g
Kommentarer
Bra recept men behövs kryddas upp lite. Jag la till pressad vitlök, chiliflakes, smoked paprika krydda och tomatpuré. Gott med en klick creme fraiche till också.
Ylva
2025-02-24Helt ok men inte toppen!
Inger
2025-01-13Super god 😋
Eva-maria
2024-09-24