Köttfärslimpa med citron och kronärtskocksstomp
Stomp är en variant på potatismos, grövre mosat och smaksatt på olika vis. Här krossas potatisen ihop med kronärtskockor, gräslök och citron bland annat, en himmelsk kombination! Till det serveras köttfärslimpa kryddad med timjan och med ett täcke av ost. Serveras med kokta haricots verts.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
ca 500 g blandfärs
1 ägg
1 tsk timjan
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin (till att smörja formen)
1/2 dl riven ost
285 g marinerade kronärtskockor
1 citron
1 kruka gräslök
1 dl mjölk
salt och peppar
150 g haricots verts (bönor)
1 rödlök
För alla
Rätten är fri från gluten
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och uteslut osten. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Förhöj smaken! Smaka av stompet med lite olivolja.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2337 KJ / 558 kCal
Fett25.2 g
Kolhydrater46.5 g
Protein33.1 g
Kommentarer