Köttfärslimpa med gräddsås
En god köttfärslimpa ska inte underskattas. Särskilt inte när man får doppa den i en härlig gräddsås tillsammans med kokt potatis och tomater vid sidan av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Köttfärslimpa
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 500 g blandfärs
Sås
1/2 rödlök
1 tsk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk rosmarin
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 tsk majsstärkelse
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
3 tomater
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2627 KJ / 628 kCal
Fett29 g
Salt2.1 g
Kolhydrater53 g
Protein35 g
Kommentarer
Så gott och enkelt till familjens middag!
Kerstin
2024-05-09Mycket gott men bytte ut löken mot vitlök och senapen mot mildare variant, kanongott! Beräkna ca 10 minuter längre tid i ugnen.
Susanne
2024-05-01Var ingen höjdare, så smaklös. Smaklökarna vaknar iaf inte på mej. Jag gjorde ett eget ihopakok där smaklökarna fick bestämma. 1/2 kilo blandfärs 1 ägg 5 msk ströbröd 1 dl mjölk 1, 5 msk aijvar 1 msk sötstark senap 1 riven morot 1 tsk socker 2 tsk svartpeppar 2 tsk vitpeppar 3-4 tsk salt 1/5 dl grädde ( knappt) Jag blandade ihop ströbröd och mjölken. Lät det svälla. Sen blandas alla ingredienser samman. Sist tog jag grädden och hällde i och blanda ihop. Smaka av färgen och krydda efter behag Satte in i ugnen ca 50 min på 220° Sås 1 grönsaksbuljong 1 dl vatten 2-3 msk mjöl 5 dl grädde 1 dl mjölk 2-3 msk collorit Salt & peppar efter smak Löste upp buljongen i kokande vatten. Vispade i mjölet och lät det tjockna till. Hällde på grädden, mjölken, colliriten och kryddorna. Låt det sjuda 2 min under omrörning Potatis och lingon serverades till detta och rårivna morötter
Sabina
2024-04-15