Köttfärslimpa med morot och sviskon
Bjud din familj på den här suveräna köttfärslimpan som innehåller pärlor som morot, crème fraiche, dijonsenap och basilika. Limpan toppas av ett smakrikt täcke av äpplen, sviskon och knaprig bacon.
Ingredienser
4 portioner
400 g blandfärs
1 - 2 morötter
1 dl havregryn
1 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk
1 - 2 msk dijonsenap
1 tsk basilika
1/2 tsk lökpulver
1 litet äpple
8 - 10 sviskon (katrinplommon)
1 paket bacon (à 140 g)
1 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god och saftig, en ny favorit
Elisabeth
2020-04-10Låter så otroligt gott så jag måste göra den i morgon.
Iréne
2015-11-15Jättegott! Håller med om att det behövdes mer kryddor, så jag hade i mer salt och även vitlöks- och paprikapulver. Stack ner ett gäng oststavar också. Jag gjorde limpan i en runt form så att den såg ut som en kaka. Lite kul. Serverade med kokt potatis, lingonsylt och brunsås. Kanongott. Har inte gjort den här för sista gången.
Ann-mari
2009-10-30