Köttfärspaj med mozzarella

Denna enkla och goda köttfärspaj är fylld med saftig köttfärs, oregano och söta majskorn – en perfekt paj till middag eller matlådan! Servera den med krispig huvudsallad och en klick svalkande gräddfil för en komplett måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2018

Ingredienser
4 portioner
250 g färsk pajdeg
1 gul lök
1 msk olja
ca 500 g nötfärs
1/2 dl tomatpuré
2 dl vatten
1/2 msk oregano
salt
peppar
150 g majskorn
125 g mozzarella
Till servering
1 huvudsallad
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2830 KJ / 674 kCal
Fett41 g
Salt3.6 g
Kolhydrater40 g
Protein35 g
Kommentarer
Riktigt god och enkel Tog lite taco krydda för lite mer smak
Tobias
2025-02-27Bättre att göra egen pajdeg. Ingen vill ha halvfabrikat.
Peter
2024-09-15Grundreceptet är okej men använder mest detta recept som grund för tacopaj. Har i taco-kryddmix istället för oregano och lägger till lite paprika att fräsa med köttfärsen så blir det en smakrik paj.
Josefine
2022-09-01